Scop

are ca SCOP :

Cartile, cititul sa acompanieze copilul din primele sale zile de viata
Readucerea cititului în rândul activitatilor de interes pentru copii
Încurajarea lecturii ca o modalitate de relationare între parinti si copii

SUSTINEM EDUCATIA TIMPURIE:

Toate fondurile obtinute din sponsorizari vor fi investite în continuarea programului "Un start bun în viata".

Obiectivul acestui program este de a organiza servicii de educatie timpurie de calitate, în parteneriat cu autoritatile locale, în zone urbane cu economie slab dezvoltata, cu populatie mixta din punct de vedere etnic. În cadrul acestor servicii copiii beneficiaza de educatie de calitate ?i îngrijire personalizata, personalul este format, iar parintii î?i dezvolta competentele parentale.

Pâna în acest moment avem organizate, printr-o finantare initiala a programului, din partea Fundatiei pentru o Societate Deschisa, 110 astfel de servicii în 20 de judete, unde 1650 de copii între 2-3 ani beneficiaza de educatie de calitate. Din cei 1650 de copii, 550 provin din categorii devaforizate: familii fara venit, monoparentale, orfani etc. Astfel se diminueaza riscul ca acesti copii care participa la programe de educatie timpurie sa paraseasca scoala.

Investitia intr-un copil, in prima etapa a copilariei poate ajuta la reducerea saraciei si are sens si din punct de vedere financiar, sustine Michael Feigelson - director executiv al Fundatiei Bernard Van Leer. Studiile efectuate in Statele Unite arata ca suportul parental si programele de educatie timpurie au adus rezultate cuantificabile, pentru fiecare 1 USD investit s-au obtinut 4-9 USD profit social, prin cresterea veniturilor, reducerea criminalitatii si a cheltuielilor sociale (detalii )Vizitati pagina cu evenimente pentru a afla programul targului de carte.

Informatii suplimentare despre Scoala Step by Step obtineti accesand linkul de mai jos (click pe poza)