Evenimente

Programul targului aici .

"Ce povesti mai citesc copiii nostri?"

Actorii George Mihaita si Adrian Titieni deschid sambata cea de-a IX-a editie a singurului Targ de Carte pentru Copii, miniLibri!


Cea de-a IX-a editie a Targului de Carte pentru Copiii miniLibri se deschide sambata, 13 decembrie, de la ora 11.00, cu o dezbatere despre importanta lecturii in viata celor mici. miniLibri este singurul targ autohton dedicat cartii pentru copiil si este organizat de Scoala Gimnaziala Step by Step din Bucuresti. George Mihaita, Adriana Titieni, Dorina Chiriac, Dragos Huluba, Elvira Deatcu, Mirela Zeta, Razvan Simion, Tudor Chirila, Florin Piersic Jr. sunt actorii care ii asteapta pe copii cu surprize la cea de-a IX-a editie a Targului de Carte miniLibri care va avea loc pe 13 si 14 decembrie intre orele 10.00 si 18.00 la Muzeul Taranului Roman.

Sambata, 13 iunie, de la ora 11.00, targul se deschide cu o dezbatere inedita despre nevoia de poveste, atat pentru parinti, cat si pentru copii si profesori. La Scoala Step by Step parintii, profesorii si copiii formeaza o comunitate, astfel, dezbaterea reuneste deopotriva doi actori la randul lor parinti - George Mihaita si Adrian Titieni - , dar si profesori cu experienta, conf.dr.Doina Olga Stefanescu - vicepresedinte CEDP. Dialogul este interactiv, la final copiii fiind invitati sa adreseze intrebari invitatilor. .

Opt edituri, promotii, carti pentru cei mici si inedite ateliere lingvistice pentru copii (japoneza, coreeana, hindi, portugheza, rusa, chineza, araba) se numara, de asemenea, printre atractiile acestei editii a targului! Atelierele lingvistice sunt destinate copiilor intre 6 si 12 ani si vor fi sustinute de studentii de la Facultatea de Limbi Straine (Universitatea Bucuresti), fiind concepute in asa fel incat sa imbine distractia cu invatarea oferind informatii despre tarile respective, precum si alfabetul fiecarei limbi in parte.

In cadrul targului va fi deschis in fiecare zi si Atelierul "Hrana si poveste" - idei in farfurie pentru copii mofturosi. Pe parcursul ambelor zile, copiii de la Gradinita Bambi si Scoala Gimnaziala Step by Step vor sustine spectacole speciale de Sarbatori.

Programul complet al evenimentelor de la miniLibri

Sāmbata, 13 decembrie 2012014

Deschidere Targului. "Ce povesti mai citesc copiii nostri? " - Dezbatere cu participarea extraordinara a actorilor George Mihaita si Adriana Titieni si conf.dr.Doina Olga Stefanescu - vicepresedinte CEDP. Moderator Oana Marinescu - OMA Vision

11:30- 12:00 Povesti in lectura actritei Adriana Titieni

12:00 - 12:30 Fabule in lectura actorului George Mihaita

12:30 - 13:15 Atelier de Limba Coreeana

13:30 -14:00 Spectacol de pantomima sustinut de actorii Teatrului de Comedie: "Praslea cel Voinic si merele de aur". Interpreteaza: Dragos Huluba, Dorina Chiriac, Smaranda Caragea.

14:00-14:30 Altelier ilustrare carte , cu sprijinul Magdei Saba, profesoara de arte plastice

14:30-15:15 Atelier de Limba Portugheza

16:00 - 16:45 Atelier de Limba Chineza

Duminica, 14 septembrie

10:30 - 11:00 Atelier de Limba Araba

11:00-12:00 Alice Nastase - redactor-sef al Revistei Tango - va asteapta la o intalnire cu prietenii revistei

12:00 - 12:30 Povesti in lectura actritei Elvira Deatcu

12:30 - 13:15 Atelier de Limba Hindi

13:15- 14:00 Atelier de Limba Rusa

14:30 -15:15 Atelier de Limba Japoneza

16:30 - 17:00 Povesti in lectura actritei Mirela Zeta

De asemenea, duminica intre 14:00-17:00, la sectiunea miniLibri "Povesti in lectura unor Tatici celebri", Tudor Chirila, Razvan Simion si Florin Piersic Jr. Ii astepata pe copii si nu numai, la Clubul Taranului, din cadrul Muzeului National al Tarnului Roman.

Scoala Gimnaziala Step by Step, implementeaza alternativa educationala Step by Step care promoveaza dreptul fiecarui copil de a fi educat pentru a reusi in viata pe toate planurile - nu doar profesional si academic, ci si emotional si social.

Prima editie a Targul de Carte miniLibri a avut loc in 2005, la initiativa organizatiei neguvernamentale Centrul Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala (CEDP), care dezvolta programe in domeniul educatiei. miniLibri este primul targ de carte pentru copii din Romania.Vizitati pagina noutati pentru a afla cele mai noi informatii despre minilibri.

Informatii suplimentare despre Centrul 2 Fastrackids obtineti accesand linkul de mai jos (click pe poza)